Categories

Keywords

Quadcopter

Jeg har planer om nogle indlæg omhandlende quadcopter, så nu vil jeg lige skrive lidt om den første jeg byggede (selvom det er ved at være lang tid siden at den blev bygget)

Målet var at bygge en middel størrelse quadcopter som skulle være stærk nok til at kunne montere kamera, og samtidig forholdsvis billig.

 

Her kommer en list over de komponenter som quadcopteren er sammensat af.

Transmitter

Jeg vælgte FlySky FS-i6 - en 6 kanals transmitter som jeg fik til 340kr på banggood. (incl reciever).

Man kan opgraderer firmware på den og derved få 10 kanaler. Det har jeg efterfølgende gjort og det virker upåklageligt. Den medfølgende reciever FS-IA6 virker ikke med iBus port, så jeg købte en FS-IA6B (ca 65kr)

Transmitteren er den dyreste komponent, men den kan så også bruges til andre fjernstyrede ting.

Ramme

En standard F330 ramme (330mm diagonalt). Købt på aliexpress til ca 9$. Her skal det nævnes at jeg byggede quadcopter før jeg fik 3d printer, hvis jeg havde haft den på det tidspunkt ville jeg helt sikkert selv printe rammen, og sikkert også have lavet en der var sammenklappelig.

Motorer, Esc og propeller

En 920KV motor - det er en klon motor til DJI Phantom. Koster ca 4-5$ pr stk. på aliexpress

20A ESC (XT-XINTE med BLHeli) ca 5-6$ pr stk. (Hver opmærksom på at du får en med bootloader så du kan opdaterer firmware. Det har mine ikke og jeg har endnu ikke fået mig taget sammen til at opdatere fordi det er bøvlet uden bootloader)

8" Propeller - jeg har prøvet både 2 og 3 bladet og den flyver bedst med 3 bladet. (P.S  køb ekstra propeller - der går altid nogen i stykker, især i starten)

Flight controller

Som flight controller har jeg brugt Naze32 Rev6 med cleanflight. (ca 11$) Det skulle selvfølgelig være noget opensource code man selv kan pille i. Der er indbygget gyro og accelerometer, men ikke kompas og barometer. 

Batteri

Et 2200mAh 25C 3cell lipo batteri. Købt ved hobbyking (ca 12$)

For beregninger at motor størrelse, esc, propeller, batteri o.s.v. se e.v.t. denne side. Så du har en ide om hvor længe du kan flyve.

Ovenstående er hvad jeg startede med - efterføglede er der blevet monteret kompas, gps, barometer (til altitude hold) og Beeper (til batteri og fejl alarm). Jeg prøvede også med ultralyds afstandsmåler, men det var ikke noget success (Den gik fuldstændig amok sammen med barometer. Sikkert en fejl i firmware, og jeg vil sikker prøve igen senere med nyere firmware)

Jeg har også eksperimentere lidt med gimbal (kamera stabilisator ophæng) bygget med servo, men det var heller ikke nogen succes. Det var for meget slør i konstruktionen. Det skal afprøves igen senere med bedre vibrations dæmpning og en mere stabil konstruktion.

Her er en lille video med første tur med kamera direkte monteret:

Comments

The comments below has been imported from the old website. Currently comments are readonly, meaning you can not make new comments. You will be able to do that when it is ready. For now if you want to get in touch, you can send me an email. If you have problems with something that has a github repository, please make a github issue.

(c) 2010-2023 dingus.dk