Categories

Keywords

Sonoff - wifi styret relæ

Sonoff er et wifi styret relæ til 220v. Det er bygget på en esp8266 så det er forholdsvis nemt at programmerer selv. Du kan købe sonoff for ca 5$ enten direkte ved itead eller på aliexpress eller ebay.

Sonoff er produceret af itead og som andre kina producenter så er dokumentationen dårlig/mangelfuld eller svær at finde, så her kommer lidt info til at hjælpe med at komme igang. Sådan ser det ud inde i kassen:

Til venstre 220 v ind og til højre 220v ud. Over tryk knappen sidder seriel forbindelserne. Den øverste række er div GPIO hvis du vil tilslutte yderlige ting til den. Trykknappen er forbundet med GPIO0, så for at programmere den holder du knappen inde under opstart. Husk at sætte din seriel adapter til 3,3v og sonoff SKAL IKKE være forbundet til 220v. Relæet sidder på GPIO 12 og LED på GPIO 13 (Led lyset når GOPI13 sætte til low, relæ tænder ved GPIO 12 high)

Sonoff findes også i en stikkontakt version  “sonoff S20”. Jeg har allerede købt 2 af disse men den ene viste sig ikke at være en sonoff s20 - men noget andet kina klon som ikke lige umiddelbart er til at programmere selv fordi der ikke  seriel forbindelser fra esp8266. Så vær opmærksom på at du får en der er beregnet til selv at programmere når du køber.

Jeg vil senere kigge nærmere på sonoff s20.

(c) 2010-2023 dingus.dk