Categories

Keywords

USB til RS232 TTL

Opsummering: Køb med CH340G chip med 5/3,3V switch - eller læs hele siden her.

Den føsrte USB til RS232 adapter jeg fik finger i var med PL2302 chip og det har givet lidt problemer med drivere. Ifølge andre sider på nettet skyldes at der er lavet kina kopier af PL2302 chippen, som ikke virker med driveren fra den orginale fabrikant profilic. Løsningen er at finde en ældre driver version 3.3.2.105:

Download den her

Vælg den version specifikt i windows når du installerer - som standard vil der automatisk blive valgt den nyeste driver og så virker den ikke. (Der vil være et gult udråbstegn ud for driveren i Device Manager i windows)

Bortset fra driver problemerne virke denne USB adapter upåklageligt og så koster den under 1$ i Kina - du kan finde den på aliexpress.

Den har både 3,3v og 5v - men du skal ikke regne med at kunne trække ret meget strøm (max ca 100mA), så det er ikke nok til f.eks esp8266. Jeg har brugt den til at levere strøm til esp8266, men det kan give stabilitets problemer.

Vær opmærksom på at Tx er 5v så det kan give problemer med 3,3 v enheder. Jeg har dog ikke oplevet det med esp8266 - det har ikke ødelagt nogen endnu. Ellers skal du vælge en USB adapter hvor man kan vælge 3,3v.

En nyere model hedder Pl2303Hx og skulle være kompatibel med de nyere drivere - jeg har ikke prøvet det endnu - det er sikkert tvivlsomt med kina modellerne, og eftersom det virker fint med den ældre driver betyder det ikke noget lige nu.

Et alternativ til PL2303 er CH340G - en andet chip - der ser ud til at virke ud af boksen med windows. Og så kan den købes med 5/3,3V switch

Se her på aliexpress

Denne model har desuden DTR or CTS så hvis den bruges til at programmerer arduino med, kan man lave automatisk reset.

Formere info om reset se denne side Disable Auto Reset On Serial Connection

(c) 2010-2023 dingus.dk