Categories

Keywords

Arduino boards

Der findes mange forskellige arduino boards, og du kan finde en liste her på den officielle arduino side. Nedenfor er de boards jeg har afprøvet

Arduino UNO R3

Dette arduino board er det bedste til at begynde med, fordi det har USB tilslutning, og der findes mange shields (moduler der passe oven på). UNO kan få strøm via USB så du ikke behøver en ekstern strømforsyning.

Kan findes til ca 4$ på aliexpress. Vær opmærksom på at Kina klonerne kommer med forskellige USB chip, jeg har dog ikke oplevet det som et problem.

Det kan være en fordel at købe en med DIP28 version at ATmega328, og med sokkel så chippen kan tages ud.

Arduino Mega 2560

Click to enlarge image A000067-Arduino-Mega-2560-1front.jpg

Hvis du har brug for mere hukommelse eller flere ports, finder du det på Arduino Mega 2560. Det koste ca. det dobbelt i forhold til et UNO board.

 

Arduino Nano

Click to enlarge image A000005-Arduino-Nano-1front.jpg

Dette er det mindste arduino board med USB, og er ligeså nemt at bruge som UNO, hvis du ikke har brug for påmonterede shield(s). Nano kan desuden anvendes direkte på et breadboard. Kan købes til ca 2$ på aliexpress.

 

Arduino Pro Mini

Fås i både 3,3v 8MHz og 5V 16Mhz version. Er uden USB så det er lidt mere bøvlet at programmere den. Du skal bruge en USB til RS-323 adapter - læs mere om det her. Fordelen ved Pro Mini er at det er et mindre board og det bruger mindre strøm. Kan købes til ca 2$ på aliexpress.

Byg din egen arduino

Og hvis du ikke finder et arduino board som passer til det du skal lave, så byg det selv. Det er forholdsvis simpelt, og jeg vil måske skrive lidt om det i et indlæg senere.

Comments

The comments below has been imported from the old website. Currently comments are readonly, meaning you can not make new comments. You will be able to do that when it is ready. For now if you want to get in touch, you can send me an email. If you have problems with something that has a github repository, please make a github issue.

(c) 2010-2023 dingus.dk